Wie zijn wij?
Taijiquan-Qigongschool Rijswijk tracht door middel van het onderwijzen van jong en oud in de verschillende takken van de Taijiquan, een bijdrage te leveren aan een bewustere levenshouding. Sterk en Flexibel, rustig en geconcentreerd, in balans met jezelf en je omgeving.

Fred Paape (1950) begon in 1983 met Taijiquan onder William C.C. Cheng en leerde de Cheng Man Ch'ing stijl.
In 1992 stapte hij over op de Yangstijl en volgde tot 1996 Taijiquan onder Shifu Fei Yu Liang waar hij ook een lerarenopleiding volgde. Hij maakte tot 1996 deel uit van het demonstatieteam en werd hiermee Nederlands kampioen Taijiquan synchroon (groepstaijiquan). Hij nam twee keer deel aan de nederlandse kampioenschappen en verwierf een eerste en een tweede prijs voor de individuele 108 Yangvorm.

Hij kreeg les van Wu Bin, de bondscoach van het Beijing Wushu team, en van de viervoudig wereldkampioene Taijiquan Qiuping Lin. Verder kreeg hij les van Shifu Ma en volgde hij workshops bij Yang Jingming (Yang Jwing-Ming). Tot op heden krijgt hij les van grootmeester en chinees/westers arts Shen Hongxun in Wuxigong en Taijijin (Taijikrachten) en van diens zoon chinees arts Shen Zhengyu in Taijiquan zwaardvorm, pushinghands en Sanshou.